Cultuurmenu Zaanstreek

Informatie over Groepsvervoer

Regelmatig krijgen wij vragen over welke mogelijkheden er zijn om met een groep naar een activiteit van het Cultuurmenu te gaan.

Uiteraard zijn er verschillende opties:
- lopen
- met de fiets
- met personenauto's
- met het openbaar vervoer (bus en of trein)
- per bus van een touringcar bedrijf

Over de laatste twee vormen van (openbaar)groepsvervoer hebben wij vast wat informatie bijeen gezocht. Uiteraard kunnen de groepsvervoerders toegesneden informatie over de mogelijkheden en kosten voor uw school verschaffen. De keuze zal voor iedere school of groep verschillend kunnen zijn, afhankelijk van de eigen mogelijkheden.

Dit overzicht is zeker nog niet compleet en met nadruk melden we dat de kosten van vervoer voor rekening van de school komen.De meeste bekende (openbaar)vervoerders in de Zaanstreek zijn:
(U kunt op het logo klikken om naar de betreffende website te gaan)Met het Kids Groepsticket kan een groep kinderen voordelig met de bus en is speciaal bedoeld voor basisscholen en de buitenschoolse opvang.
Een Kids Groepsticket is geldig voor een groep van maximaal 15 kinderen en 3 begeleid(st)ers. Een ticket kost € 22,- en is een hele dag geldig.

Kids Groepstickets zijn ongedateerd. Ga je op reis, dan stempelt de chauffeur het ticket af. Je kunt dan de hele dag zoveel reizen als je wilt. Overstappen is toegestaan. Het Kids Groepsticket is niet voor particulieren bedoeld.

Grote groepen Bestaat de groep uit meer dan 15 kinderen? Koop dan 2 Kids Groepstickets. Geldig voor 30 basisschool-/BSO-kinderen en 6 begeleid(st)ers. Voor groepen met meer dan 30 kinderen adviseren wij de huur van een touringcar.

Wanneer geldig? Groepstickets zijn geldig van maandag t/m vrijdag vanaf 09.00 uur. Op zaterdag, zon- en feestdagen de hele dag.


Over NS Groepsretour

NS Groepsretour is op werkdagen geldig na 9.00 uur. In het weekend en op feestdagen de hele dag behalve op Koningsdag (27 april).

Prijzen per persoon:
 • - 4 personen voor € 13,75
 • - 5 personen voor € 11,50
 • - 6 personen voor € 10,-
 • - 7 personen voor € 8,93
 • - 8 personen voor € 8,13
 • - 9 personen voor € 7,50
 • - 10 personen voor € 7,-


 • Bovendien bestaat er ook een Kids Free ticket, kinderen reizen dan onbeperkt met u mee.

  Met Kids Vrij reizen kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis en onbeperkt met u mee - ook tijdens de spits. Per meereizende persoon geldt een maximum van 3 kinderen van 4 tot en met 11 jaar met een eigen geldige persoonlijke OV-chipkaart.

  Zo werkt het:
  - Ieder kind reist met zijn eigen OV-chipkaart
  - Kinderen reizen onder begeleiding van iemand ouder dan 12.
  - Kids Vrij is ook te gebruiken in de bus, tram en metro in heel Nederland.
  - Kinderen van 4 tot en met 11 jaar krijgen dan automatisch 34% korting.

  Eigen OV-chipkaart

  U kunt Kids Vrij gratis bestellen als uw kind een eigen OV-chipkaart heeft. U kunt een OV-chipkaart ook voor € 7,50 aanschaffen tijdens uw bestelling van Kids Vrij.

  - Bij aanvraag controleert de NS uw persoons- en betaalgegevens met behulp van een iDEAL-betaling van € 0,01.  1.)
  2.)
  3.)
  4.)
  5.)